Namerali ste si opakovane nízku glykémiu?

Napísal 

Túto hodnotu neberte len ako bežnú informáciu. Mala by slúžiť hlavne na to, aby ste pri ďalšej rovnakej situácii vedeli správne reagovať a zdôvodniť si, prečo k nej došlo.

Príčiny hypoglykémie

? predávkovanie inzulínom alebo perorálnymi antidiabetikami (PAD)
? príliš dlhý čas medzi aplikáciou dávky inzulínu či užitím PAD a jedlom, respektíve vynechanie jedla
? aplikácia inzulínu do prehriateho podkožného tuku, napríklad pôsobením slnka, po cvičení či teplom kúpeli
? aplikácia väčšieho množstva inzulínu na množstvo skonzumovaných sacharidových jednotiek (SJ)
? neadekvátne veľa nárazového pohybu, neprimerané pridanie sacharidov alebo zníženie dávky inzulínu
? hypoglykémiu môže vyvolať aj technická chyba
 
Pokiaľ sa s hypoglykémiou trápite často, zvýšte si obsah sacharidov v jedle (SJ) alebo znížte dávku inzulínu.

 

   Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM

   cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte

   Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

   Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz

 

 

 

Posledná úprava 26.02.2016
Mária Štefáková

Diétna sestra v NEDÚ v Ľubochni, ktorá učila – a naučila – tisícky diabetikov žiť s ich diagnózou plnohodnotný život. Čitateľom svojich kníh (Varíme diabetikom a Diagnóza Cukrovka, spoluautor Jozef Michálek) želá: „Aby vaša glykémia bola vždy dobrá.“