Kávovina Caro

Napísal 

Otázka: Chcel by som sa spýtať, či Caro original spôsobuje cukrovku. Viem, že biela múka áno. A v tejto kávovine biela múka asi je, tak by som ju radšej nemal piť?

Odpoveď: Vašu otázku musím trochu poopraviť. Káva Caro originál nespôsobuje diabetes, rovnako ako cukrovku nespôsobuje ani biela múka. Biela múka však ovplyvňuje výšku glykémie, keď sa správne nezapočíta do sacharidového obsahu (SJ) – a zrejme na to ste sa pýtali. Káva Caro originál je vyrobená zo surovín s nízkym GI a s obsahom inulínu (jačmeň, čakanka, raž, slad z jačmeňa), je to teda kávovina, nie čistá káva. Hoci by sme mohli predpokladať, že tieto obilniny môžu mať vplyv na glykémiu, no v takom množstve, aké sa odporúča na prípravu jednej šálky nápoja, vplyv na glykémiu nemajú. Túto kávu môžete teda piť aj naďalej, 1-2 šálky denne, len ju neslaďte cukrom!    

 

   Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM

   cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte

   Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

   Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz

 

 

Posledná úprava 26.02.2016
Mária Štefáková

Diétna sestra v NEDÚ v Ľubochni, ktorá učila – a naučila – tisícky diabetikov žiť s ich diagnózou plnohodnotný život. Čitateľom svojich kníh (Varíme diabetikom a Diagnóza Cukrovka, spoluautor Jozef Michálek) želá: „Aby vaša glykémia bola vždy dobrá.“