Kuriatko v kastrůlku

Napísala 

Prvé vydanie Výkladového slovníka gastronómie Kuriatko v kastrůlku prináša viac než 5 200 slovenských a českých výrazov z oblasti gastronómie. Kniha získala čestné uznanie Českej jednoty prekladateľov.

Každý záujemca o kuchyne oboch národov môže vďaka tomuto slovníku ľahšie čerpať z kníh, časopisov i internetových stránok v češtine i slovenčine. Publikácia zároveň ponúka viac než klasický slovník – mnohé heslá sú doplnené o zaujímavé fakty, skúsenosti českých a slovenských profesionálov, recepty národných i regionálnych špecialít, starodávne výrazy a synonymá. Obsahuje aj názvy jedlých húb, riečnych i morských rýb a plodov mora, bylín a korenín, či druhov mäsa. Keďže je slovník koncipovaný obojstranne, má široké použitie a nájde si svojich čitateľov medzi laikmi i profesionálmi v Čechách aj na Slovensku.

O autorke: Novinárka Ing. Soňa Hudecová-Podhorná sa zaoberá gastronómiou viac ako dvadsať rokov – z pohľadu konzumenta jedál, nápojov a gastro-špecialít, ako aj manažéra, ekonóma a personalistu prevádzky. Publikuje v desiatke slovenských všeobecných i odborných médií a v niekoľkých českých odborných periodikách. Pracuje aj pre Zväz hotelov a reštaurácií SR, je čestnou členkou Slovak Coffee Association, zasadala v chuťovej komisii súťaží Slovenskej barmanskej asociácie a patrí do tímu hodnotiteľov najprestížnejšieho slovenského systému tzv. mystery shopping reštaurácií a hotelov.

Kniha získala čestné uznanie Českej jednoty prekladateľov v súťaži Slovník roka.

Gastronomický slovník Kuriatko v kastrůlku stojí 10 eur. Knihu si môžete objednať na tel. č. 0908 069 388 alebo na e-mailovej adrese info(zavináč)klub50.sk, pošleme vám ju poštou na dobierku. Poštovné neplatíte.

Posledná úprava 01.09.2015
Soňa Hudecová - Podhorná

Novinárka a publicistka, ktorá pracovne ochutnáva jedlá i nápoje, skúma zákonitosti vzťahu medzi výživou, personalistikou a podnikaním a píše o nich pre viaceré médiá. Zostavila prvý česko-slovenský a slovensko-český gastronomický slovník Kuriatko v kastrůlku.