Zelenina má veľa predností, a preto by denne mala byť na našom stole – či už surová, upravená ako šalát, alebo varená v polievke, ako príloha k hlavnému jedlu či ako samostatný pokrm.

Rybie mäso má významné postavenie v našom stravovaní. Má vysokú výživovú hodnotu a je ľahko stráviteľné, keď zvolíme vhodnú technologickú úpravu.

Koľko sacharidových jednotiek majú tieto jedlá? a) tekvicová polievka, b) sekaná so zemiakovým prívarkom, c) dusené mäso s kapustou a knedľami, d) strapačky s kapustou, e) mrkvový šalát, f) puding

Sója patrí medzi strukoviny a rovnako ako fazuľa, hrach či šošovica je vhodným potravinovým doplnkom našej stravy. Má nízky glykemický index, čo je pre diabetika výhoda.

Pečené kuracie stehno (0 SJ)

Potrebujeme na 1 porciu: 1 kuracie stehno (0 SJ), soľ, vodu, cesnak, 20 g cibule, 3 g oleja (0 SJ), korenie na grilovanie hydiny