Omeleta z bielka

Napísal 

Omeleta z vaječného bielka (? SJ)

Potrebujeme: 3 vaječné bielka (0 SJ), 50 ml mlieka (? SJ), 10 g múky (> ? SJ), soľ, 5 g oleja (0 SJ), 3 g strúhanky

Postup: Vaječné bielka vyšľaháme, pridáme mlieko, do ktorého sme zašľahali múku a štipku soli. Vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej nádoby a varíme vo vodnom kúpeli.

1 porcia zodpovedá 177 kcal, 15,7 g bielkovín a 6,2 g tukov.

Poznámka: Porcia omelety z vaječných bielkov nahradí výživovú hodnotu mäsa a neobsahuje cholesterol a nasýtené tuky.

 

    Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM

   cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte

   Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

   Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz

 

 

Posledná úprava 26.02.2016
Mária Štefáková

Diétna sestra v NEDÚ v Ľubochni, ktorá učila – a naučila – tisícky diabetikov žiť s ich diagnózou plnohodnotný život. Čitateľom svojich kníh (Varíme diabetikom a Diagnóza Cukrovka, spoluautor Jozef Michálek) želá: „Aby vaša glykémia bola vždy dobrá.“