Odpoveď: Vašu otázku musím trochu poopraviť. Káva Caro originál nespôsobuje diabetes, rovnako ako cukrovku nespôsobuje ani biela múka. Biela múka však ovplyvňuje výšku glykémie, keď sa správne nezapočíta do sacharidového obsahu (SJ) – a zrejme na to ste sa pýtali. Káva Caro originál je vyrobená zo surovín s nízkym GI a s obsahom inulínu (jačmeň, čakanka, raž, slad z jačmeňa), je to teda kávovina, nie čistá káva. Hoci by sme mohli predpokladať, že tieto obilniny môžu mať vplyv na glykémiu, no v takom množstve, aké sa odporúča na prípravu jednej šálky nápoja, vplyv na glykémiu nemajú. Túto kávu môžete teda piť aj naďalej, 1-2 šálky denne, len ju neslaďte cukrom!
Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM
cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte
Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz