- Ryžu pripravujte rovnako ako dosiaľ, len ju nerozvarte.
- Po prebratí a opláchnutí ryžu opražte na troške oleja a až potom zalievajte vodou.
- Uvarená sa má na tanieri rozsýpať, nemá byť polepená, t. j. rozvarená.
- Zalejte ju menším množstvom vody a duste pomaly.
- Glykémiu pomalšie zvýši ryža nelúpaná – naturálna (2 polievkové lyžice = 45g = 1 SJ).
- Keď podávate k hlavnému jedlu dusenú bielu ryžu, zjedzte zeleninový šalát ako predkrm. To môže pomôcť tiež.
- Večer máte nižší energetický výdaj, keď si po práci sadnete k televíznemu programu alebo jednoducho len oddychujete.
- Aj prechádzka po večeri vám prospeje.
Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM
cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte
Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz