S gastroenterológom MUDr. Petrom MINÁRIKOM, PhD. hľadáme odpoveď na základnú otázku: akým spôsobom nám môže jednoduchý krok, akým je správna úprava stravy, pomôcť zvýšiť kvalitu nášho života a zdravia.

Hlavnou témou knižnej novinky lekára Petra a farmaceutky Daniely Minárikovcov Rakovina a výživa: mýty a fakty je úloha výživy, stravovania a telesnej aktivity vo vzťahu k onkologickým ochoreniam

Zastavme rakovinu skôr, než vznikne, to je základná myšlienka publikácie, ktorá predstavuje potraviny s dokázateľne protirakovinovým účinkom. Nadväzuje na úspešný titul Rakovina a výživa: mýty a fakty (2012).

Gastronomický sprievodca po Chorvátsku, turistický bedeker a kuchárska kniha v jednej publikácii. Odporúča čitateľom päťdesiat destinácií, ktoré by mali vidieť, a sto gastronomických špecialít, ktoré by určite mali ochutnať.

Prvé vydanie Výkladového slovníka gastronómie Kuriatko v kastrůlku prináša viac než 5 200 slovenských a českých výrazov z oblasti gastronómie. Kniha získala čestné uznanie Českej jednoty prekladateľov.

Každé písmeno slovenskej i českej abecedy a k nemu milá historka zo života trojročného dievčatka, ktoré žije v zmiešanej česko-slovenskej rodine a hovorí s mamičkou po slovensky a s tatínkem po česky.

Vzhľadom na tisícky nových pacientov, ktorých len na Slovensku každoročne zaskočí diagnóza rakoviny, kvalitných informácií je stále málo. Príbeh dvoch žien, ktoré dokázali vybojovať vlastný boj s touto chorobou.

Príbeh šesťročného dievčatka Agátky, ktoré vyrastá v slovensko-českej rodine a  po prvý raz sa ocitne v nemocnici. Názvy kapitol tvoria jazykovo zaujímavé frazeologizmy, ktoré sa výrazne odlišujú v slovenčine a češtine...

Muž a žena na prahu päťdesiatky. Publicistické rozhovory s lekármi a psychológmi o častých problémoch zrelého veku, hľadanie odpovedí na otázku: čo s načatým životom?

Túto knihu o chudnutí napísal lekár, ktorý sa špecializuje na liečbu obezity a s humorom i vážne tvrdí, že obezita je choroba ako každá iná a že teda existuje medicínsky spôsob, ako ju liečiť a vyliečiť.