Pečené kura

Napísal 

Pečené kuracie stehno (0 SJ)

Potrebujeme na 1 porciu: 1 kuracie stehno (0 SJ), soľ, vodu, cesnak, 20 g cibule, 3 g oleja (0 SJ), korenie na grilovanie hydiny

Postup: Kuracie stehno umyjeme, posolíme, uložíme na pekáč a podlejeme troškou vody. Do pekáča dáme strúčik cesnaku a rozkrojenú cibuľu. Prikryté pečieme za občasného polievania výpekom. Podľa potreby podlievame vodou. Pred dopečením pekáč odkryjeme, stehno potrieme olejom, do ktorého sme zamiešali korenie na grilovanie, a upečieme dočervena.

1 porcia zodpovedá 146 kcal, 20,6 g bielkovín a 6,4 g tukov.

Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a šalátom.  

Poznámka: Energetická hodnota je uvedená bez kože. Kto chce schudnúť, kožu z kurčaťa by nemal zjesť!

 

   Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM

   cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte

   Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

   Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz

 

Posledná úprava 26.02.2016
Mária Štefáková

Diétna sestra v NEDÚ v Ľubochni, ktorá učila – a naučila – tisícky diabetikov žiť s ich diagnózou plnohodnotný život. Čitateľom svojich kníh (Varíme diabetikom a Diagnóza Cukrovka, spoluautor Jozef Michálek) želá: „Aby vaša glykémia bola vždy dobrá.“