Postup: Malé mušličky uvaríme v slanej vode. Cibuľu pokrájame a zavaríme v sladkokyslom náleve (voda, ocot, soľ, náhradné sladidlo). Zeleninu pokrájame na kocky, pridáme k cestovine spolu s jogurtom, mliekom a sparenou vychladenou cibuľou. Zmiešame a dochutíme tak, aby šalát mal jemnú sladkokyslú chuť.
Tento šalát je vhodný ako hlavné jedlo na večeru.
1 porcia zodpovedá: 256 kcal, 10,7 g bielkovín, 2,7 g tukov
Cestovinový šalát s tuniakom a zeleninou (7 SJ)
Potrebujeme: konzervu tuniaka v paradajkách (0 SJ), 100 g cestovín (7 SJ), 1 červenú papriku (0 SJ), 2 väčšie paradajky (0 SJ), 100 g karfiolu (0 SJ), 2 červené reďkovky (0 SJ), 150 g hlávkového šalátu (0 SJ), 3 mladé cibuľky, soľ.
Postup: Karfiol krátko povaríme v mierne slanej vode. Dávame pozor, aby sme ho nerozvarili. Cestoviny uvaríme a opláchneme studenou vodou. Zeleninu dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájane najemno a premiešame s cestovinami, karfiolom a obsahom konzervy. Premiešame a podávame.
Tento šalát je vhodný ako večeru alebo v polovičnom množstve ako malá porcia na dojedenie (3 ? SJ). Ako prílohu k nemu môžeme podávať porciu hlávkového šalátu.
1 porcia zodpovedá: 837 kcal, 47,7 g bielkovín, 26,5 g tukov
Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM
cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte
Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz