a) bryndzové halušky (350 g)
b) halušky so syrom (300 g)
c) hemendex z dvoch vajec (pozor na cholesterol a na spotrebu tuku pri jeho príprave)
d) tanier desiatovej fazuľovej polievky
e) tanier šošovicovej polievky
f) sviečková omáčka dochutená náhradným sladidlom
g) porcia dusenej kapusty bez cukru
h) plnené kuracie stehno
ch) grilované kurča, krídla, stehná, bravčové alebo iné mäso na grile
i) saláma, šunka, párky (50 g)
j) tvaroh, bryndza, tavený alebo tvrdý syr (50 g)
k) hrianka s cesnakom
l) horčica (50 g = 2 vrchovaté PL)
m) kečup (40 g = 3 PL zarovnané nožom)
n) kofola (100 ml)
o) 100 % džús (125 ml)
a) 4 – 4,5 SJ; b) 4 SJ; 2 lyžice = 75 – 80 g = 1 SJ; c) 0 SJ = šunka (30 g) – 0 SJ, olej (10 g) – 0 SJ, zvýšili sme však energetickú hodnotu stravy o cca 370 kcal/1520 kJ; d) 2 SJ; e) 1 – 2 SJ; f) 1 SJ, g) 0 SJ; h) 1 SJ (pečivo do plnky – 1/3 ks); ch) 0 SJ; i) 0 SJ; j) 0 SJ; k) krajec chleba (60 g) – 3 SJ, cesnak – 0 SJ; l) 0,5 SJ; m) 1 SJ; n) 1 SJ (pite ju len pri hypoglykémii, keď máte nízku hladinu cukru v krvi); o) 1 SJ (čítajte údaje na etikete výrobku: obsah sacharidov v gramoch vydeľte číslom 10 a dostanete obsah SJ v 100 ml (170 kJ zodpovedá 1 SJ)
Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM
cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte
Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz